Mesto odpredáva zničenú telocvičňu a plaváreň

02.07.2008 Medzilaborce

Medzilaborce 2. júla (TASR) - Nevyužité, nefunkčné a zdevastované telovýchovné zariadenie s plavárňou s celkovou plochou takmer 170 m2 ponúklo mesto Medzilaborce na odpredaj.
Prvú verejnú obchodnú súťaž na odpredaj zrušila samospráva, pretože jediný záujemca o objekt s pozemkom nepredložil zámer hovoriaci o využití nehnuteľnosti.
Záujem o zariadenie však prejavila Pasienková spoločnosť, s.r.o. Borov, ktorá zaň ponúka 150.000 Sk (4964 eur). Predstavitelia spoločnosti deklarovali, že sa pokúsia získať financie potrebné na obnovu objektu z eurofondov. V prípade, že sa jej ich podarí získať, v prvom rade bude nevyhnutné vymeniť strechu a sfunkčniť telocvičňu. Po vybúraní dvoch stien bazéna by tak mohlo vzniknúť letné kúpalisko s kapacitou pre 60 ľudí.
Mestskí poslanci sú naklonení tejto myšlienke, pretože by mohla zabrániť ďalšej devastácii a ničeniu telovýchovného zariadenia. Súhlasné stanovisko mestského parlamentu však obsahuje aj klauzulu, že ak žiadateľ nebude realizovať predložený zámer, mestu odpredá naspäť objekt za kúpnu cenu.
TASR o tom dnes informovali pracovníci mestského úradu.
 

Vyberte región